Vecka 21

Hej!

Veckans arbete har handlat om olika länder och hur barn har det runt om i världen. Vi har läst faktatexter och tillsammans tränat på hur man skriver fakta om ett land. Vi har lärt oss nya ord så som statsskick, monarki, republik, valuta, folkmängd, invånare osv. Ord som man behöver kunna när man skriver en faktatext om ett land.

Eleverna har därefter valt ett land att skriva en faktatext om. Kunskapskraven i åk 3 för detta arbetsområde är att eleven kan göra enkla undersökningar av omvärlden med hjälp av karta, jordglob och väderstreck. Eleverna ska kunna namnen på världsdelarna och deras storleksrelationer samt länder och platser som har betydelse för eleven.

Nästa vecka på torsdag är det fotbollsturnering för 3:orna (de som anmält sitt deltagande) på Gränsvallen. Vi har inte något program för dagen, än så länge, men om någon av er kan ställa upp och köra elever till Gränsvallen så hör av er till oss, kanske behövs det inte – men för säkerhetsskull… Vi får mat från skolan, men det är bra att ha med lite eget fika, t ex frukt och smörgås, och extra dryck. Vatten är bra att ha – det släcker törsten efter en match! Och förstås kläder efter väder. Något varmt att dra på sig efter matcherna och regnkläder om det finns minsta lilla risk för regn.

Ha en skön helg!

Charlotte och Jani

Nästa vecka

Onsdag: Bad

Torsdag:Fotbollsturnering

Fredag: Bad

Copyright © 2015-2019 Gränsbloggen All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.